eiwitshakes

Waarom eiwitshakes zo belangrijk zijn

Iedere fanatieke sporter kent ze: eiwitshakes. Ze worden massaal aangeboden in sportscholen en fitness clubs. De shakes zitten, zoals de naam al zegt, vol met eiwitten. Ze zijn voor iedere sporter enorm belangrijk, maar waarom eigenlijk?

Wat zijn eiwitshakes?

Eiwitten zijn één van de belangrijkste bouwstenen die ons lichaam nodig heeft. Het is onder andere goed voor de spieren, botten en huid. Wanneer je met alleen je voeding niet genoeg eiwitten binnenkrijgt, kunnen eiwitshakes je hierbij ondersteunen. Vooraal onder sporters zijn ze erg populair, omdat ze hen helpen hun doelen sneller te behalen.

Eiwitshakes en voeding

Over het algemeen wordt aangeraden iedere dag zo’n 0,75 eiwitten per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen. Dit is met een gebalanceerde en gezonde voeding vaak wel te halen, maar dat geldt niet voor iedereen. Vooral als je vegetarisch of veganistisch bent heb je een kans op een te lage inname van eiwit. Eiwitshakes kunnen daarom een uitkomst zijn. Ook geldt voor sporters een hogere inname van eiwit. hierbij geldt een dagelijkse inname van zo’n 1,4 tot 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Wanneer jij dus fanatiek sport zijn eiwitshakes dus een ideale aanvulling op je dagelijkse voeding.

Spierherstel

Wanneer je sport, ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Doordat deze weer herstellen groeien je spieren. Dit herstel is dus erg belangrijk wanneer je je spieren wilt laten groeien. Hoe sneller ze herstellen, hoe sneller je weer kan sporten. Na het sporten direct eiwitten tot je nemen, kan extra helpen bij het herstel, alleen heb je vaak geen zin of mogelijkheid tot een maaltijd. Daarom zijn kant-en-klare eiwitshakes ideaal om mee te nemen naar de sportschool.

Nog meer voordelen

Eiwitshakes zijn dus voornamelijk goed voor het spierherstel, maar er zijn nog meer voordelen. Zo blijkt uit onderzoek dat het dagelijks innemen van meer eiwit kan zorgen voor minder infecties, uitputting en spierpijn. Ook zouden eiwitshakes je kunnen helpen bij het behouden van een stabiel gewicht.

Lees ook: wat is een pre workout en wat zijn de voordelen?